nedeľa 16. októbra 2016

Tvarohovo-kakaový zákusok

Recept na tento skvelý zákusok som našla pred pár rokmi na jednej maďarskej stránke. Odvtedy ho pravidelne pečiem, ale nikdy sa mi ho nepodarilo nafotiť, až teraz ... posledný kúsoček. :) Tento zákusok sa po maďarsky volá "Boci szelet". "Boci" po slovensky znamená "teliatko", "szelet" sú rezy. Že prečo taký názov? Lebo tento zákusok je fľakatý ako malé teliatko. :) Ak ste dostali chuť, ponúkam vám recept na tento skvelý, šťavnatý zákusok.


Tvarohovo-kakaový zákusok 
(Boci szelet)


Ingrediencie
Kakaové cesto:
180 g hladkej múky
150 g kryštálového cukru
4 celé vajíčka
100 ml mlieka
100 ml oleja
3 PL kakaa
1 bal. prášok do pečiva
Tvarohová plnka:
500 g tučného tvarohu hrudkovitého
200 g kryštálového cukru
1 celé vajíčko
1 bal. vanilkového cukru
50 g detskej krupice
1 citrón - nastrúhaná kôra

Postup
Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, kakao a múku premiešanú s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne zamiešame do kakaového cesta. V druhej mise vymiešame tvarohovú plnku. Hlbší plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme kakaovú hmotu. Potom pomocou čajovej lyžičky rozložíme na nej vo fľakoch tvarohovú plnku. Na prvý pohľad sa môže zdať, že plnky je viac než dosť, ale smelo ju môžeme nahádzať. Vložíme do vopred predhriatej rúry a pomaly pečieme pri 170 °C cca. 30 - 35 minút. Či je kakaové cesto upečené, môžeme skontrolovať špáratkom. Hotový zákusok posypeme práškovým cukrom a nakrájame na štvorčeky. 

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...