piatok, 1. januára 2016

Bryndzové pagáčiky nielen na Silvestra

Bryndzové pagáčiky
Trochu som upravila recept na bryndzovo-tvarohové pagáčiky a takto vznikli tieto nielen krásne, ale aj veľmi chutné bryndzové pagáčiky. 


Ingrediencie
Cesto:
600 g polohrubej múky
2 ks vaječné žĺtka
2 ČL soli
100 ml kyslej smotany
250 g bryndze
250 g margarínu Hera
200 g strúhaného syra
25 g droždia + 90 ml vlažného mlieka, cukru a múky na kvások
Na potretie:
1 vajíčko, soľ
Na posypanie:
strúhaný syr

Postup:
Z mlieka, droždia, cukru a trocha múky pripravíme kvások. V jednej veľkej mise vymiešame 2 vaječné žĺtka, so soľou, kyslou smotanou, bryndzou a rozpusteným margarínom do hladka. Pridáme kvások a  múku a dobre vymiesime hladké cesto, ktoré necháme kysnúť cca. 30 minút. Cesto rozvaľkáme, posypeme polovicou strúhaného syra a stočíme do rolády. Roládu potom rozvaľkáme na hrúbku cca. 1,5 cm a vykrajujeme pagáčiky, ktoré naukladáme na papierom vyložený plech. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme v rúre pri 200 °C  cca. 20 minút do zlatista. Na vykrajovanie som použila 4,5 cm okrúhlu formičku.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...