Ingrediencie
Cesto:
400 g polohrubej výberovej múky
200 g margarínu Hera
2 ks vaječné žĺtka
100 ml mlieka
50 g droždia
1 ČL kryštálového cukru
Plnka:
150 g mletých orechov
2 ks vaječné bielka
200 g kryštálového cukru
Na zdobenie:
práškový cukor
Postup
Orechové slimáky |
400 g polohrubej výberovej múky
200 g margarínu Hera
2 ks vaječné žĺtka
100 ml mlieka
50 g droždia
1 ČL kryštálového cukru
Plnka:
150 g mletých orechov
2 ks vaječné bielka
200 g kryštálového cukru
Na zdobenie:
práškový cukor
Postup
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame múku so studeným margarínom, pridáme žĺtka a kvások a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Cesto necháme odpočívať 30 minút pri izbovej teplote. Medzitým pripravíme orechovú plnku. Mleté orechy a kryštálový cukor spolu zmiešame a pridáme vyšľahanú penu z bielkov. Cesto rozdelíme na 2 bochníky. Bochník vyvaľkáme na tenký plát a rovnomerne potrieme s polovicou plnky. Zrolujeme a pokrájame cca. na 1/2 cm kolieska. Tak isto aj druhý bochník :). Kolieska poukladáme na papierom vyložený plech a upečieme v predhriatej rúre pri 180 °C do ružova. Ešte teplé ich posypeme práškovým cukrom.
Komentáre
Zverejnenie komentára