Ingrediencie
Cesto:
3
vajíčka (alebo 2 väčšie)
1
šálka cukru
1
vanilkový cukor
2
šálky polohrubej múky
1
prášok do pečiva
1
šálka mlieka
½
šálky oleja
+
1
uvarený kakaový puding (podľa návodu na obale). Najlepšie je uvariť puding až
vtedy keď je cesto v pekáči.
Poleva:
2
ks cca. 200 ml kyslej smotany – najlepšie 16 %
2
lyžice práškového cukru
Posýpka:
granko
(alebo kakao)
Postup
Na
cesto vymiešame celé vajíčka s cukrom do peny, postupne pridáme múku
zmiešanú s práškom do pečiva a prilejeme mlieko a olej. Cesto nalejeme
do papierom vyloženého pekáča (alebo do vymasteného a múkou posypaného pekáča)
a zarovnáme. Potom na surové cesto rovnomerne po malých dávkach rozlejeme ešte
horúci puding, môžeme použiť lyžicu, bude to rovnomernejšie. A dáme piecť
do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, cca. 20-30 minút, závisí od hrúbky
cesta, ale treba skúsiť špáratkom.
Poleva:
vyšľaháme kyslú smotanou s práškovým cukrom a natrieme na vychladnutý
koláč
Posýpka:
na záver jemne posypeme grankom (napr. cez sitko) alebo ak nemáme granko, tak
veľmi jemne kakaom.
Komentáre
Zverejnenie komentára