pondelok 30. januára 2017

Bryndzové pagáčiky


Ingrediencie
250 g hladkej múky
125 g bryndze
125 g masla
1 celé vajce
soľ - opatrne, bryndza býva dosť slaná
Na potretie:
1 celé vajce, štipka soli




Postup
Do múky pridáme bryndzu, maslo, soľ a celé vajce. Vymiesiem cesto, ktoré dáme na 1-2 hodiny odležať do chľadničky. Potom cesto vyvaľkáme na prst hrubo a vykrajujeme z neho chutné malé pagáčiky, ktoré natrieme vajcom a pečieme do zlatista v miernej rúre. Ja som ich piekla pri 180 °C cca. 15 - 20 minút. Závisí od rúry :)

Dobrú chuť!

Predtým ako som ich  potrela vajcom, tenkým ostrým nožom som na ne urobila "hviezdu".






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...