Bublanina patrí medzi veľmi variabilné "celoročné" sladkosti. Celoročné preto, lebo ovocie, ktoré tvorí jej základ - či už čerstvé sezónne, zavárané alebo zmrazené ovocie - je dostupné celý rok. Variabilné preto, lebo pri jej príprave môžeme použiť rôzne druhy ovocia podľa vlastnej fantázie a chuti.
Moja dnešná bublanina je marhuľová (použila som 1 pohár zaváraných marhúľ). Do cesta som namiesto mlieka dala 1 bielu Activiu. Uvedené množstvo cesta stačí na formu 31 x 21 x 6 cm.
Rýchla ovocná bublanina s jogurtom |
Ingrediencie
2 vajíčka
1/2 šálky hnedého cukru
1/4 šálky oleja
120 g bieleho jogurtu
1 šálka hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
ovocie - čerstvé, alebo zavárané
1 šálka = 24 cl
Postup
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame tekuté ingrediencie a potom múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Cesto dôkladne premiešame a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na vrch rozložíme ovocie podľa chuti. Väčšie ovocie môžeme nakrájať na menšie kúsky. Pečieme vo vyhriatej rúre cca. pri 180 °C 25 minút. Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára