Mäsové guľky so šampiňónovou omáčkou ...

... som dnes varila na obed. Príprava tejto dobroty nie je časovo náročná, dá sa to stihnúť aj na večeru.  

Mäsové guľky so šampiňónovou omáčkou

Mäsové guľky so šampiňónovou omáčkou


Ingrediencie
Na mäsové guľky
500 g mletého bravčového mäsa z pliecka
1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 celé vajíčko
1 ČL korenia ASADO
soľ
1-2 PL hladkej múky
olej na vyprážanie
Na omáčku:
250 g hnedých šampiňónov
1 menšia cibuľa
250 ml sladkej smotany - 33 %
1 PL hladkej múky
soľ
1/2 ČL čierneho korenia
1/2 ČL rasce
1 PL posekanej bazalky
10 g masla
pár kvapiek citrónovej šťavy

Postup
Mleté mäso zmiešame s nastrúhanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, vajíčkom a dochutíme Asado korením a soľou. Zo zmesi formujeme guľky veľkosti pingpongovej loptičky a obalíme ich v hladkej múke. Guľky vyprážame na rozpálenom oleji do zlata. Medzitým pripravíme omáčku. Na olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a na štvrtky nakrájané šampiňóny. Trochu osolíme a na miernom ohni dusíme, kým šampiňóny nezmäknú. Hladkú múku rozmiešame trochou studenej vody, prilejeme sladkú smotanu a celé vlejeme k šampiňónom. Omáčku dochutíme čiernym korením, rascou a bazalkou a za občasného miešania privedieme k varu. Na záver omáčku zjemníme kúskom masla a dochutíme citrónovou šťavou. Do omáčky vložíme hotové mäsové guľky a necháme na miernom ohni 2-3 minuty variť. Podávame s varenými zemiakmi. 
 
Dobrú chuť!

 

Komentáre