... som dnes varila na obed. Príprava tejto dobroty nie je časovo náročná, dá sa to stihnúť aj na večeru.
Postup
Mäsové guľky so šampiňónovou omáčkou
Mäsové guľky so šampiňónovou omáčkou |
Ingrediencie
Na mäsové guľky
500 g mletého bravčového mäsa z pliecka
1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 celé vajíčko
1 ČL korenia ASADO
soľ
1-2 PL hladkej múky
olej na vyprážanie
Na omáčku:
250 g hnedých šampiňónov
1 menšia cibuľa
250 ml sladkej smotany - 33 %
1 PL hladkej múky
soľ
1/2 ČL čierneho korenia
1/2 ČL rasce
1 PL posekanej bazalky
10 g masla
pár kvapiek citrónovej šťavy
Postup
Mleté mäso zmiešame s nastrúhanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, vajíčkom a dochutíme Asado korením a soľou. Zo zmesi formujeme guľky veľkosti pingpongovej loptičky a obalíme ich v hladkej múke. Guľky vyprážame na rozpálenom oleji do zlata. Medzitým pripravíme omáčku. Na olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a na štvrtky nakrájané šampiňóny. Trochu osolíme a na miernom ohni dusíme, kým šampiňóny nezmäknú. Hladkú múku rozmiešame trochou studenej vody, prilejeme sladkú smotanu a celé vlejeme k šampiňónom. Omáčku dochutíme čiernym korením, rascou a bazalkou a za občasného miešania privedieme k varu. Na záver omáčku zjemníme kúskom masla a dochutíme citrónovou šťavou. Do omáčky vložíme hotové mäsové guľky a necháme na miernom ohni 2-3 minuty variť. Podávame s varenými zemiakmi.
Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára