- táto otázka často zaznie medzi kolegyňami. A odpoveď je zakaždým rovnaká, - "niečo rýchle". Presne tak, nikomu sa nechce hodiny stáť pri sporáku cez týždeň a potom neskoro večerať. Rovnako som na tom aj ja. Predvčerom som sa ponáhľala domov z práce, nechcelo sa mi ísť ani do potravín. Nejaké zásoby potravín mám doma, síce nie veľké, len také aké sa dajú uchovať v byte bez špajze. Nakoniec som sa rozhodla, že pripravím zeleninové lievance. Už niekoľko rokov som ich nerobila. Vtedy som k nim robievala zemiakové pyré a šalát. Teraz som sa rozhodla, že na večer už netreba toľko kalórií, tak sme ich jedli len so šalátom. Tento konkrétny recept je už veľmi starý, mám ho od bývalej kolegyne.
Ingrediencie
400 g mrazenej zeleniny (podľa chuti)
4 vajíčka
120 g dusenej šunky
160 g polohrubej múky
2 dl mlieka
5 PL oleja
soľ, čierne korenie
olej na vyprážanie
strúhaný syr na zdobenie
4 vajíčka
120 g dusenej šunky
160 g polohrubej múky
2 dl mlieka
5 PL oleja
soľ, čierne korenie
olej na vyprážanie
strúhaný syr na zdobenie
Postup
Mrazenú zeleninu (u mňa
hrášok, mrkva na kocky a kukurica) chvíľu podusíme a necháme vychladnúť.
Medzitým vymiešame žĺtka trochou soli a čierneho korenia, pridáme mlieko a olej a celé dôkladne
premiešame. Šunku nakrájame na kocky, do múky pridáme prášok do pečiva. Potom všetko
spolu so zeleninou postupne pridáme do vaječnej hmoty. Bielka vyšľaháme do peny
a opatrne primiešame do cesta. Na rozpálenom oleji vyprážame lievance z obidvoch
strán. Ešte horúce lievance posypeme strúhaným syrom. Servírujeme s čerstvým
zeleninovým šalátom.
Komentáre
Zverejnenie komentára