Fašírky patria medzi tradičné jedlá. Najviac sa hodia k rôznym prívarkom, ale vynikajúco chutia len tak studené s chlebom. Ale ako sa hovorí "koľko krajov, toľko obyčajov", tak aj naša rodina má svoj recept na dokonalé fašírky.
Ingrediencie
500 g mletého bravčového mäsa
2 ks suchých rožkov
1 celé vajce
Dokonalé fašírky |
1 malá cibuľa
4-5 strúčikov cesnaku
1 PL mletej červenej papriky
1/2 ČL čierneho korenia
1 ČL mletej rasce
1 ČL majoránky
1 ČL soli
voda
Na obalovanie:
strúhanka
Postup
Rožky vložíme do misky a zalejeme dostatočným množstvom studenej vody a necháme ich napučať. V druhej miske k mletému mäsu pridáme najemno nastrúhanú cibuľu a cesnak. Cesnak tiež zvyknem strúhať, je to jednoduchšie, rýchlejšie a hlavne nemusím umývať lis na cesnak. :) Pridáme všetky koreniny, vajíčko a vyžmýkané rožky a všetko dôkladne zmiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky, obalíme ich v strúhanke a dlaňou ich sploštíme. Vkladáme ich do horúceho oleja (nemajú byť úplne ponorené v oleji), po minúte stiahneme plameň na slabšie a ďalej vyprážame z každej strany cca. 7 - 7 minút.
Máme radšej menšie fašírky a hlavne musia byť ploché :) Mne z tohto množstva vyjde 14-16 ks fašírok.
Komentáre
Zverejnenie komentára