Prišlo leto a s ním aj sezóna cukiet. Ja osobne cuketu moc nemusím, ale táto nátierka ma dostala. Recept mám od dcérky, ktorá ho našla tu.
Cuketová nátierka s chilli |
Ingrediencie
1 stredne veľká cuketa
3 PL olivového oleja
4-5 strúčikov cesnaku
2 ks chilli papričky
2 PL strúhaného parmezánu
2 PL kyslej smotany
soľ
Postup
Cuketu dôkladne umyjeme a odrežeme konce. Prekojemíme, vydlabeme strednú mäkkú časť so semenami a nahrubo ju nastúhame. Posolíme a necháme cca. 30 minút odstáť. Potom ju prepláchneme a vytlačíme z nej prebytočnú tekutinu. Na panvici na oleji krátko opečieme nadrobno nakrájaný cesnak a chilli papričky, pridáme cuketu a za stáleho miešania opekáme asi 3 minuty. Zmes preložíme do misy a ešte do teplej vmiešame strúhaný parmezán a kyslú smotanu. Ak treba dosolíme a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Mne najviac chutila ešte teplá, lepšie vynikla chuť chilli aj cesnaku. :)
Komentáre
Zverejnenie komentára