Karfiolová polievka

Ingrediencie
Karfiolová polievka
1/2 hlávky karfiolu
2 ks mrkvy
1 ks petržlenu
1/4 zelleru
2-3 ks zemiakov
2 PL oleja
1 PL posekanej petržlenovej vňate
1,5 l zeleninového vývaru
1 PL hladkej múky (zarovnaná PL)
1 ČL mletej červenej papriky
1 PL domáceho rajčinového pretlaku 
soľ, čierne korenie podľa chuti


Postup
Karfiol rozoberieme na čo najmenšie ružičky, ostatnú zeleninu nakrájame na rovnako veľké kocky. Takto pripravenú zeleninu opražíme na horúcom oleji, posypeme hladkou múkou a červenou paprikou a zalejeme studeným vývarom. Zemiaky nakrájame na malé kocky a pridáme do polievky až keď začne vrieť. Polievku osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme lyžicu paradajkového pretlaku a varíme kým všetka zelenina a zemiaky nezmäknú. Pred koncom varenia posypeme petržlenovou vňaťou.

Komentáre