utorok, 9. februára 2016

Cesnaková krémová polievka s vyprážaným hráškom

Ingrediencie
Cesnaková krémová polievka
1 hlávka cesnaku
3-4 ks väčších zemiakov
800 ml zeleninového vývaru
200 ml sladkej smotany 33 %
2 PL oleja
1 PL posekanej petržlenovej vňate
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti 
Závarka:
vyprážaný hrášok




Postup
Na oleji speníme očistený a pretlačený cesnak a zalejeme vývarom. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti a varíme, kým sa nám zemiaky nezmäknú. Keď sú zemiaky mäkké ponorným mixérom všetko dobre rozmixujeme. Prilejeme sľahačkovú smotanu a polievku necháme zovrieť, ale ďalej už nevaríme. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame vyprážaným hráškom. 
Recept na vyprážaný hrášok je veľmi jednoduchý. Približne z 1 dl mlieka, 1 vajíčka, 80 g hrubej múky a trocha soli pripravíme redšie cesto, asi tak ako na palacinky. Na panvici rozohrejeme 2 dl oleja, do ktorého vleje trochu cesta cez redšie sitko. Zamiešame, aby sa nám hrášky nespiekli dokopy. Hotové hrášky vyberáme dierkovanou lyžicou. 

Hotový vyprážaný hrášok môžeme kúpiť aj v obchode. :)






 Táto fantastická krémová polievka je nielen veľmi rýchlo hotová, ale je aj veľmi zdravá.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...