Ingrediencie
1 hlávka cesnaku
3-4 ks väčších zemiakov
800 ml zeleninového vývaru
200 ml sladkej smotany 33 %
2 PL oleja
1 PL posekanej petržlenovej vňate
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Závarka:
vyprážaný hrášok
Postup
Hotový vyprážaný hrášok môžeme kúpiť aj v obchode. :)
Táto fantastická krémová polievka je nielen veľmi rýchlo hotová, ale je aj veľmi zdravá.
Cesnaková krémová polievka |
3-4 ks väčších zemiakov
800 ml zeleninového vývaru
200 ml sladkej smotany 33 %
2 PL oleja
1 PL posekanej petržlenovej vňate
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Závarka:
vyprážaný hrášok
Postup
Na oleji speníme očistený a pretlačený cesnak a zalejeme vývarom. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti a varíme, kým sa nám zemiaky nezmäknú. Keď sú zemiaky mäkké ponorným mixérom všetko dobre rozmixujeme. Prilejeme sľahačkovú smotanu a polievku necháme zovrieť, ale ďalej už nevaríme. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame vyprážaným hráškom.
Recept na vyprážaný hrášok je veľmi jednoduchý. Približne z 1 dl mlieka, 1 vajíčka, 80 g hrubej múky a trocha soli pripravíme redšie cesto, asi tak ako na palacinky. Na panvici rozohrejeme 2 dl oleja, do ktorého vleje trochu cesta cez redšie sitko. Zamiešame, aby sa nám hrášky nespiekli dokopy. Hotové hrášky vyberáme dierkovanou lyžicou.
Hotový vyprážaný hrášok môžeme kúpiť aj v obchode. :)
Táto fantastická krémová polievka je nielen veľmi rýchlo hotová, ale je aj veľmi zdravá.
Komentáre
Zverejnenie komentára