štvrtok, 7. januára 2016

Pečené batáty s tymianom a čerstvým syrom

Batáty s tymianom a čerstvým syrom
Ingrediencie
4 ks batáty
6 strúčikov cesnaku
1 stredne veľká fialová cibuľa
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
1 ČL sušeného tymianu
1 ČL rímskej rasce
1 bal. Lučina šalátová s bylinkami




Postup
Batáty ošúpeme, pozdĺžne nakrájame na pláty a opláchneme studenou vodou. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a rovnomerne ich rozložíme na pekáči, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Cesnak nakrájame na pláty, cibuľu na tenšie mesiačiky a pridáme k batátam. Posypeme tymianom a rímskou rascou a dáme upiecť. Pečieme ich v rúre pri 200 °C približne 15-20 minút. Pri servírovaní horúce batáty posypeme Lučinou nakrájanou na malé kocky.

Batáty s tymianom a čerstvým syrom

Namiesto Lučiny môžeme pridať syr Feta a namiesto sušeného tymianu vetvičku čerstvého tymianu. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...