Rizoto s mozzarellou

Rizoto s mozzarellou
Ingrediencie
1,5 hrnčeka ryže
1 cibuľa
olivový olej
2,5 hrnčeka horúceho zeleninového vývaru
1 PL čerstvej bazalky
1 KL oregana
2 PL čerstvej petržlenovej vňate 
čierne korenie, soľ podľa chuti
1 konzerva kukurice, cca. 300 g
1 konzerva šampiňónov, cca 200 g
1 mozzarella, cca. 150 g
strúhaný parmezán


Postup
Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme opláchnutú ryžu a za stáleho miešania ešte chvíľu spolu pražíme. Zalejeme horúcim vývarom, osolíme, okoreníme podľa chuti a prisypeme bazalku  oregano a petržlenovú vňať. Zamiešame, prikryjeme a necháme dusiť cca. 10 minút. Potom pridáme odkvapkané šampiňóny a kukuricu zamiešame a dusíme ešte 5 minút. Ak je ryža uvarená pridáme na menšie kocky nakrájanú mozzarellu. Zamiešame a servírujeme. Posypeme parmezánom a petržlenovou vňaťou.

Komentáre