Medovníčky

Ingrediencie
Cesto:
300 g hladkej múky
150 g práškového cukru
3 PL medu
2 celé vajíčka
5 PL roztopeného margarínu Hera
1/2 ČL mletej škorice
1/2 ČL mletých klinčekov
1 ČL sóda bikarbóny (zarovnaná lyžička)
Na zdobenie:
100 g práškového cukru
1 vaječný bielok
pár kvapiek citrónovej šťavy

Medovníčky


Postup
Zo surovín vypracujeme cesto, najlepšie večer, zabalíme do potravinovej fólie a dáme ho do chladničky. Na druhý deň cesto vyvaľkáme na tenký plát (2-3 mm) a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Naukladáme na papierom vyložený plech a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C cca. 10 minút. Môžeme ich ozdobiť bielkovou polevou. Na polevu vymiešame práškový cukor s bielkom, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a miešame (varechou), kým poleva nebude hustá a lesklá.  Medovníčky uskladňujeme v plechovej dóze.

Tieto medovníčky môžeme upiecť aj na poslednú chvíľu, sú hneď mäkké.  😀

Dobrú chuť!

Komentáre