Ingrediencie
Cesto:
2 dl kyslá smotana
2 ks vajíčko
2 PL práškový cukor
2 dl hladká múka (cca. 130 g)
1 ČL prášok do pečiva
1PL rum
štipka soli
olej
Plnka:
ríbezľový džem
práškový cukor na posypanie
Postup
Vynikajúco chutia poliate javorovým sirupom a posypané cukrom.
Cesto:
2 dl kyslá smotana
2 ks vajíčko
2 PL práškový cukor
2 dl hladká múka (cca. 130 g)
1 ČL prášok do pečiva
1PL rum
štipka soli
olej
Plnka:
ríbezľový džem
práškový cukor na posypanie
Postup
V smotane rozmiešame žĺtky, práškový cukor a štipku soli. Pridáme hladkú múku premiešanú s kypriacim práškom a lyžicu rumu a cesto dobre vypracujeme. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Na panvici zohrejeme trocha oleja a lyžicou vkladáme cesto (1 lyžica=1 dolka). Dolky pečieme pomaly z oboch strán do zlatista. Podávame ríbezľovým alebo iným kyslastým džemom a posypeme práškovým cukrom.
Vynikajúco chutia poliate javorovým sirupom a posypané cukrom.
Komentáre
Zverejnenie komentára