piatok, 20. novembra 2015

Kelová polievka

Ingrediencie
1 stredne veľká hlávka kelu
2 l vriacej vody
4-5 ks zemiakov
3PL oleja
2 PL múky
1 PL mletej červenej papriky
4 strúčiky cesnaku
1 ks malá cibuľa
1 l  vývaru
4 ks spišských párkov (lepšia je suchá pikantná klobása)
soľ, čierne korenie, rasca - podľa chuti



Postup
Kel nakrájame na rezance, dáme do hlbokej misy a obaríme vriacou vodou, necháme odstáť cca. 5 minút a potom scedíme. Dáme ho do hrnca a zalejeme vývarom (cca. 8 dl), osolíme a varíme do polomäkka. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, čierne korenie a rascu podľa chuti.  Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, chvíľu pražíme a pridáme aj cesnak. Odstavíme z ohňa a poprášime mletou červenou paprikou. Rýchlo zamiešame, zalejeme zvyšným vývarom a vlejeme do hrnca s kelom. Pridáme na kolieska nakrájané spišské párky a na miernom ohni varíme ešte cca. 10 minút.

Polievka lepšie chutí so suchou pikantnou klobásou :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...