piatok, 20. novembra 2015

Estónsky kringel

Estónsky kringel
Ingrediencie
Cesto:
300 g hladká múka
1 žĺtok
30 g maslo
štipka soli
15 g čerstvé droždie
130 ml mlieko
1 PL kryštálový cukor

Plnka:
4 PL hnedý cukor
2 ČL mletá škorica
50 g maslo


Postup
Z vlažného mlieka, droždia a trocha cukru si pripravíme kvások. V miske premiešame múku so soľou a zvyšným cukorom, pridáme kvások a zmäknuté maslo. Vypracujeme pružné cesto a necháme kysnúť cca. 1 hodinu na teplom mieste. Potom cesto rozvaľkáme na tenký plát, rovnomerne potrieme plnkou (zmäknutné maslo vymiešame s hnedým cukrom a škoricou) a pevne stočíme. Potom cesto rozrežeme nožom po celej dĺžke na polovicu. Vzniknú nám 2 dlhé pruhy, ktoré zapletieme do "vrkoča" a následne vytvoríme veniec. Preložíme na papierom vystlaný plech a pečieme v rúre pri 180 °C cca 20-25 minút. 

Plnka bude krásne chrumkavá, ak ju pripravíme tesne pred použitím - cukor sa nám neroztopí :) 
 
Estónsky kringel



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...