štvrtok, 8. októbra 2015

Rýchla ovocná bublanina

Ingrediencie
Cesto:
3 vajíčka (alebo 2 väčšie)
1 šálka cukru
1 vanilkový cukor
2 šálky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 šálka mlieka
½ šálky oleja
+
1 kompót bez šťavy (marhuľový nakrájame na menšie kúsky, alebo višňový – treba vykôstkovať)

Postup
Na cesto vymiešame celé vajíčka s cukrom do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a prilejeme mlieko a olej. Cesto nalejeme do papierom vyloženého pekáča (alebo do vymasteného a múkou posypaného pekáča) a zarovnáme. Na cesto potom rovnomerne poukladáme ovocie. Ak použijeme marhuľový kompót, tak najprv scedíme a potom marhule nakrájame na menšie kúsky. A dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, cca. 20-30 minút, závisí od hrúbky cesta, ale treba skúsiť špáratkom. Po upečení koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...