Ingrediencie
Cesto:
2
väčšie vajíčka (alebo 3 menšie)
1
šálka cukru,
1
šálka mlieka,
½
šálky oleja,
2
šálky polohrubej múky
1
prášok do pečiva
Posýpka:
1
šálka kokosu
½
šálky práškového cukru
Poliatie až po
upečení:
250
ml sladkej smotany 33 %
Postup
Do
jednej misky najprv pripravíme posýpku a zatiaľ dáme na bok.
Na
cesto vymiešame celé vajíčka s cukrom do peny, postupne pridáme múku
zmiešanú s práškom do pečiva a prilejeme mlieko a olej. Cesto nalejeme
do papierom vyloženého pekáča (alebo do vymasteného a múkou posypaného pekáča)
a zarovnáme. Cesto potom rovnomerne posypeme s nachystaným posypom. A dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na
170 stupňov, cca. 20-30 minút, závisí od hrúbky cesta, ale treba skúsiť
špáratkom. Keď je koláč upečený ihneď, ešte horúci ho polejeme so sladkou
smotanou (tekutou, nevyšľahanou pomocou lyžice, aby sa smotana všade dostala). Koláč
necháme vychladnúť a môžeme pokvapkať roztopenou čokoládovou polevou.
Komentáre
Zverejnenie komentára