Rezy Rafaello

Ingrediencie
Cesto:
2 väčšie vajíčka (alebo 3 menšie)
1 šálka cukru,
1 šálka mlieka,
½ šálky oleja,
2 šálky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Posýpka:
1 šálka kokosu
½ šálky práškového cukru
Poliatie až po upečení:
250 ml sladkej smotany 33 %

Postup
Do jednej misky najprv pripravíme posýpku a zatiaľ dáme na bok.
Na cesto vymiešame celé vajíčka s cukrom do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a prilejeme mlieko a olej. Cesto nalejeme do papierom vyloženého pekáča (alebo do vymasteného a múkou posypaného pekáča) a zarovnáme. Cesto potom rovnomerne posypeme s nachystaným posypom.  A dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov, cca. 20-30 minút, závisí od hrúbky cesta, ale treba skúsiť špáratkom. Keď je koláč upečený ihneď, ešte horúci ho polejeme so sladkou smotanou (tekutou, nevyšľahanou pomocou lyžice, aby sa smotana všade dostala). Koláč necháme vychladnúť a môžeme pokvapkať roztopenou čokoládovou polevou.  




Komentáre