piatok, 23. októbra 2015

Bryndzovo-tvarohové pagáčiky

Ingrdiencie
Cesto:
60 dkg hladká múka
2 ks vaječný žĺtok
1 PL soľ
1 dl kyslá smotana
15 dkg tvaroh
15 dkg bryndza
25 dkg margarín
25 dkg strúhaný syr

1dl mlieko
3 dkg droždie + cukor, múka
Na potretie:
1 vaječný žĺtok, soľ
Na posypanie:
strúhaný syr, mak, rasca, sezam, atď. podľa chuti 

Postup:
Z mlieka, droždia, cukru a trocha múky pripravíme kvások. V jednej veľkej mise vymiešame 2 vaječné žĺtka, so soľou, kyslou smotanou, tvarohom, bryndzou a rozpusteným margarínom do hľadka. Pridáme kvások a 60 dkg hladkej múky a dobre vymiesime cesto. Necháme kysnúť cca. 30 minút. Cesto rozvaľkáme, posypeme cca. 20 dkg strúhaným syrom a stočíme do rolády. Roládu potom rozvaľkáme na hrúbku cca. 1,5 cm a vykrajujeme pagáčiky, resp. rôzne tvary, ktoré naukladáme na papierom vyložený plech. Potrieme ich rozšľahaným žĺtkom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme v rúre na 180°C  cca. 20 minút do zlatista.
 



 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...