Penne so zelenou špargľou

Penne so zelenou špargľou



Ingrediencie
500 g zelenej špargle
300 g cestovín
100 g bacon slaniny
3 ks šalotky
3 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
200 ml sladkej smotany (min. 30 %)
100 ml mlieka
120 g strúhanej mozzarelly 
2 PL nasekanej čerstvej bazalky
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti




Postup
Špargľu opláchneme, ošúpeme, odrežeme drevnaté konce a nakrájame na 2 cm kúsky. Na veľkej panvici na olivovom oleji opražíme nakrájanú slaninu, pridáme šalotku nakrájanú na kocky po chvíli aj nakrájaný cesnak. Primiešame špargľu a na miernom ohni pražíme - dusíme (môžeme podlievať trochou vody, aby neprihorelo) cca. 10-15, kým špargľa trochu nezmäkne. Najlepšie keď spargľa ostane chrumkavá. Potom prilejeme sladkú smotanu a mlieko a necháme prejsť varom. Prisypeme strúhanú mozzarellu a varíme, kým sa syr nerozpustí. Okoreníme a ak bude treba aj osolíme. So soľou opatrne, lebo slanina a syr je dostatočne slaná. Potom primiešame cestoviny uvarené "al dente", chvíľu ešte varíme, kým sa spoja chute a môžeme servírovať. Na tanieri ozdobíme nasekanou čerstvou bazalkou. 

Dobrú chuť!

Komentáre